Ondernemende gemeente met pit

28 Oktober 2021

Ondernemende gemeente met pit

Als bestuur ondersteunen we maximaal creatieve voorstellen en ideeën van ondernemende Edegemnaren. Zo creëren we een ondernemende gemeente met pit.

Net zoals de voorbije zes jaar willen we op een open en transparante manier besturen, maar we willen nog een stap verder gaan en nog veel meer in partnerschap met de Edegemnaar, de Edegemse verenigingen en ondernemers beleid uitdenken en realiseren. Zo creëren we een ondernemende gemeente met pit. Als bestuur ondersteunen we maximaal creatieve voorstellen en ideeën van ondernemende Edegemnaren.

  • We bouwen de wijkbudgetten verder uit en starten met het model van de burgerbegroting: daarmee kiest de Edegemnaar zelf prioriteiten en werkt zij/hij initiatieven uit.
  • Daarnaast gaan we ook zelf actief op zoek naar partnerschappen met ondernemers om onze doelstellingen mee te realiseren.
  • De burgerparticipatie trekken we door in het energiebeleid: de daken van hangars Fort 5 bedekken we met zonnepanelen, waarbij elke Edegemnaar de kans krijgt om duurzaam mee te investeren.