Mobiliteit op kindermaat

28 Oktober 2021

Mobiliteit op kindermaat

De plannen zijn uitgetekend, het wordt nu tijd voor realisaties met het STOP-principe als leidraad en kindvriendelijkheid als maatstaf.

De plannen zijn uitgetekend, het wordt nu tijd voor realisaties met het STOP-principe (prioriteit eerst naar Stappen - dan Trappen (fietsen) - vervolgens Openbaar vervoer en tot slot Personenwagens) als leidraad en kindvriendelijkheid als maatstaf.

  • We voeren in elke wijk de Zone 30-regel in, ook waar nog geen heraanleg van straten gepland is. Op doorgangsstraten is 50 km de maximumsnelheid. Zo ook op de Prins Boudewijnlaan.
  • We verhogen de kwaliteit van de fietspaden in de Hovestraat, Oude Godstraat, Boniverlei, Doornstraat en Drie Eikenstraat (zone Centrum). We blijven verder inzetten op het uittekenen van nieuwe trage wegen. Via fietsstraten, schoolstraten en heraanleg van schoolomgevingen breiden we het fietsnetwerk nog verder uit.
  • Heraanleg van voetpaden, extra zitbanken en overdekte fietsenstallingen verwennen voetganger en fietser.
  • Op het trac√© van de Grote Ring realiseren we geen beton, maar een groene corridor met ruimte voor natuur, water, voetganger en fietser: een prachtige groene Oost-Westverbinding richting Kontich.
  • We verleiden de Edegemnaar om meer de fiets te gebruiken met leuke evenementen en allerlei impulsen. Het sluipverkeer in onze woonwijken wordt resoluut geweerd met de nodige maatregelen (nieuwe circulatie, bijkomende knips).