En de mooiste boom van Edegem 2023 is...

08 September 2023

En de mooiste boom van Edegem 2023 is...

"De winnaars gaan naar huis met een ferme bon om uit te geven in Tuincenter Claes om zo onze gemeente nog mooier, kleurrijker en groener te maken"

Net voor de zomervakantie lanceerden de Edegemse groenen voor de allereerste keer hun zoektocht naar de mooiste boom van Edegem. Tijdens het jaarmarktweekend werden de winnaars eindelijk bekendgemaakt. De mooiste boom van Edegem 2023 staat in De Pelgrim en in Fort 5.

Gemeenteraadslid Sien Pillot: “De reacties van de Edegemnaar op onze wedstrijd waren echt fantastisch. Het begon al met 20 prachtige verhalen over verschillende unieke bomen in onze gemeente. Stuk voor stuk winnaars. Dat we uiteindelijk eentje moesten kiezen, was dan ook vreselijk moeilijk.”

“Daarom dat we uiteindelijk voor twee prijzen zijn gegaan: een publieksprijs en een juryprijs. Tenslotte werd er ook nog een prijs verloot onder alle deelnemers van de wedstrijd”, gaat gemeenteraadslid Vera Hans verder.

De lange lijst van kandidaat mooiste bomen kan nog steeds bekeken worden op de website via deze link.

Nadat de jury de lange lijst terugbracht tot een shortlist van 11 bomen, was het aan de Edegemnaar. Twee maanden lang konden zij hun stem uitbrengen.

Maar liefst 233 stemmen werden uitgebracht. De winnaar van deze stemming gaat naar huis met de publieksprijs en dat is de lindeboom geworden uit De Pelgrim ingezonden door Tess Abs. De juryprijs gaat naar de ‘wandelende’ eik in Fort 5 ingezonden door Raf Hofmans. Julie Verschueren, tenslotte, wint als enthousiaste deelnemer de derde prijs. 

“De winnaars gaan naar huis met een ferme bon om uit te geven in Tuincenter Claes om zo onze gemeente nog mooier, kleurrijker en groener te maken. We zijn heel blij met de vele leuke reacties en kijken al uit naar de editie van 2024. De prachtige lindeboom in De Pelgrim en de unieke wandelende eik in Fort 5 mogen zich voor altijd de mooiste boom noemen van het jaar 2023!”, besluit Sien Pillot.

Over de winnaars

Tess Abs over haar lindeboom: “Deze lindeboom is een toeverlaat voor de vele vogels en eekhoorns maar ook voor de mens. Tijdens de warme zomerperiode ervaren we het aangename effect dat dergelijke grote boom in de tuin kan dienen als natuurlijke airco. Zalig! Wij zijn helemaal verknocht aan onze boom en hij zal dus altijd mee deel uitmaken van onze woonst.”

Raf Hofmans over de wandelende eik in Fort 5: “De mooiste boom van Edegem kwam ik tegen in het Fort 5 van Edegem. Het lijkt wel of de boom zich uit het zand wil lostrekken en een wandeling wil gaan maken. Prachtig!"

 

Foto’s

Publiekswinnaar de Lindeboom met op de foto van links naar rechts: Vera Hans, Jeroen Van Laer, Tess Abs, Sien Pillot en Peter Geukens.

 

Jurywinnaar de wandelende eik met op de foto van links naar rechts: Vera Hans, Raf Hofmans en Kobe, Jeroen Van Laer en Sien Pillot

 

En tot slot de winnares van de loting: Jullie Verschueren bij de prijsuitreiking op de jaarmarkt.