Verbindingsweg 'plus' : een plus te veel

26 September 2018

Verbindingsweg 'plus' : een plus te veel

De geplande verbindingsweg tussen de Mechelsesteenweg en de Expresweg (Boniverlei) ligt al vele jaren op de tekentafel. Maar er worden nu ook plannen uitgedacht om deze verbindingsweg nog verder door te trekken, namelijk van de Expresweg tot aan de Prins Boudewijnlaan.

Deze verbindingsweg 'plus' is voor Groen Edegem onbespreekbaar. De lokale besturen van Kontich en Edegem en Natuurpunt hebben in de voorbije jaren stukken grond aangekocht in functie van de ontwikkeling van een landschapspark, met ondermeer het Pluyzegembos in Kontich. En dit onder de impuls van de bevoegde schepenen voor milieu Goedele Van der Spiegel (Groen Edegem) en Wim Annaert (Sander).


Groen Edegem kiest voluit voor het beschermen van dit unieke groengebied naast de vallei van de Edegemse beek. In plaats van deze verbindingsweg 'plus' pleiten we voor een groene corridor met alle ruimte voor natuur en water, en een Oost/West fiets- en wandelverbinding tussen Edegem en Kontich. Een plus voor het milieu en een duidelijke stop voor meer beton.

Teken mee onze petitie en geef ons uw stem voor een groene corridor tussen Edegem en Kontich met kansen voor voetgangers en fietsers: www.groenedegem.net/petitie_fietsostrade.