Speeltuin Meihof afgesloten: Groen vraagt gemeente om mee haar verantwoordelijkheid te nemen

06 Maart 2020

Speeltuin Meihof afgesloten: Groen vraagt gemeente om mee haar verantwoordelijkheid te nemen

Wie tussen de maartse buien door naar speeltuin het Meihof afzakte afgelopen weekend kon er niet naast kijken. Op verschillende toestellen prijkt het opschrift: "enkel betreden op eigen risico". De stormen van de afgelopen weken deden enkele toestellen geen goed, maar er is meer aan de hand.

"Navraag leert dat er door de externe partner, Rekreatief, zeker het afgelopen jaar geen onderhoud en geen keuring meer betaald is geweest", zegt gemeenteraadslid Jeroen Van Laer. "Dat kan een vergetelheid zijn, maar dit moet - zeker met het paasverlof in aantocht - dringend in orde gemaakt worden. We vragen aan de gemeente om daarin actie te ondernemen."

De uitbating van het Meihof is sinds 2016 een gedeelde verantwoordelijkheid tussen Rekreatief, Pegode en de gemeente. In het najaar van 2019 besliste Rekreatief om zich uit die samenwerking terug te trekken. Pegode doet fantastisch werk, maar de gemeente mag deze organisatie nu niet aan haar lot overlaten. De speeltuin en het domein van het Meihof zijn te belangrijk voor de Edegemnaar. Sowieso is de gemeente verantwoordelijk voor het skatepark, dat samen met de waterspeeltuin een belangrijke trekpleister is voor het Meihof.

"De expertise én de financiële middelen voor een deftig en structureel onderhoud zitten niet bij Pegode. De gemeente Edegem moet er mee voor waken dat de speeltuin van het Meihof, het bos en het skatepark op een veilige manier open blijft", besluit Jeroen Van Laer.