Rock Edegem wordt volwassen

29 Juni 2018

Rock Edegem wordt volwassen

Als klein festival groeiden we uit tot een volwaardig tweedaags muziekevenement voor de regio

De negentiende editie van Rock Edegem moet het Gemeenteplein zaterdag en zondag weer helemaal doen vollopen. Om het groeiend aantal festivalgangers comfortabel te ontvangen, werden enkele maatregelen genomen.

Vorig jaar kwamen er zowel op zaterdag als op zondag zo'n vijfduizend bezoekers naar Rock Edegem. “Dat was een kantelpunt van onze organisatie. Als klein festival groeiden we uit tot een volwaardig tweedaags muziekevenement voor de regio. Je zag dat het volwassen werd, maar ons concept moest worden aangepast. Onder andere de koeling kon niet volgen en er waren te weinig toiletten”, zegt schepen van Jeugd Jeroen Van Laer (Groen).

Om de gasten koele pintjes aan te bieden, moest er iets veranderen. “We stappen af van het tappen met vaten. Dankzij een andere brouwer werken we nu met tanks waar 1.000 liter bier in kan. Als een tank leeg is, moeten we de slang op een andere tank plaatsen. Dit zal vlotter verlopen en er kunnen meer toeschouwers tegelijk bediend worden. Ook grote festivals werken zo.” Voor de tachtig vrijwilligers scheelt het veel hef- en sleurwerk. Vorig jaar waren er namelijk tachtig vaten aanwezig.

Hittebestrijding

Verder wordt de inkom een beetje verplaatst, zodat een dode hoek op het plein beter kan worden gebruikt voor de invulling van foodtrucks. Ook de horecazaak Hoogmis zal aanwezig zijn met zijn speciaalbieren. Het wordt tropisch heet dit weekend en daar speelt de organisatie op in. “We voorzien voldoende frisse dranken en we zullen meer parasols plaatsen om schaduw te creëren. De fontein op het plein zal uitzonderlijk in werking blijven voor wie zich wil verfrissen.”

Programma

Rock Edegem is een festival voor het hele gezin en daar houdt Manu Styleman van de jeugddienst steeds rekening mee. “Op zaterdagavond, vanaf 20u, blijven we bij het vertrouwde concept van Was het nu '80, '90 of 2000? van Studio Brussel. Op zondag, vanaf 14u, beginnen we met onze kindernamiddag. Met de optredens nadien komen veel genres aan bod: van rock, disco en ska tot reggae.” Hoofdacts zijn de Clement Peerens Explosition en Michael Schack, de drummer van Netsky.

Meer info op www.rockedegem.be.

Filip Spoelders ■