Projectontwikkelaar 'wist' Jeugdhuis Het Varken en moet op het matje komen

29 Maart 2023

Projectontwikkelaar 'wist' Jeugdhuis Het Varken en moet op het matje komen

Jeugdhuis Het Varken was daar in de Strijdersstraat eerst en zal daar blijven

Er is al langer sprake van een nieuwe woonontwikkeling op de site van de voormalige Volkslust in Edegem. De betrokken projectontwikkelaar is gestart met de verkoop, maar voert daarbij zeer misleidende reclame. Op alle communicatie is elke verwijzing naar het naastliggend Jeugdhuis Het Varken gewist. Jeroen Van Laer (Groen) kaartte de kwestie afgelopen maandag aan op de gemeenteraad.

"Wie naar de website van Residentie Auguste surft, merkt op de foto's geen spoor meer van Jeugdhuis Het Varken dat er net naast ligt. Op het buitenterras zijn zelfs gras en hoogstammige bomen ingetekend", vertelt gemeenteraadslid Jeroen Van Laer. "Dit is bijzonder misleidend voor potentiële kopers. Erger nog, wie de afgelopen tijd belde naar de ontwikkelaar en vroeg naar het Jeugdhuis kreeg de boodschap dat ze zouden verhuizen."

Het pand van Jeugdhuis Het Varken wordt voorgesteld alsof het louter een residentiële woning betreft, terwijl dat duidelijk niet het geval is. Jeugdhuis Het Varken is een jeugdhuis en dat brengt evident een specifieke dynamiek met zich mee. Deze voorstelling van feiten, vraagt om problemen later.

"Het is eigenlijk onbegrijpelijk wat die projectontwikkelaar doet. Geen fraaie start als nieuwe buur. We hebben daarom gevraagd om de projectontwikkelaar op het matje te roepen vanuit de gemeente. Schepen Albert Follens ging daarmee akkoord en neemt initiatief", gaat Van Laer verder.

"Het centrum van Edegem moet een levendig en bruisende plek blijven. Naast wonen, moet daarom ook plek blijven voor uitgaansmogelijkheden, cafés, horecazaken en een jeugdhuis. Jeugdhuis Het Varken was daar in de Strijdersstraat eerst en zal daar blijven", besluit Jeroen Van Laer.