Opening nieuwe bib eerste post-corona volksfeest?

31 Maart 2021

Opening nieuwe bib eerste post-corona volksfeest?

De laatste werken aan de nieuwe bibliotheek in Edegem zijn stilaan een feit. We mogen dus stilaan beginnen dromen van een heugelijke opening van het Kruispunt, dé plek waar boeken, vrije tijd, cultuur, jeugd, sport... elkaar zullen ontmoeten.

Het Kruispunt is een project waar Groen, samen met Open VLD en N-VA, vorige legislatuur met veel overtuiging aan gewerkt heeft. "De plechtige opening moet dan ook een moment zijn van en voor alle Edegemnaren. Het Kruispunt wordt immers in de eerste plaats hun ontmoetingsplaats.", zegt gemeenteraadslid Sien Pillot (Groen).

"We stellen daarom voor om van de officiële opening van het Kruispunt een heus volksfeest te maken, een warm en cultureel gebeuren waar we symbolisch de verhuis maken van de Hovestraat naar de Terelststraat. Met de nodige randanimatie, verenigingen die zich laten horen en kennen, muziek, lekker eten en drinken. Een jaarmarkt in het klein.", aldus Sien Pillot.

Perspectief

Zo'n volksfeest is nog om een andere belangrijke reden belangrijk en een fantastisch idee. "De coronacijfers zijn op dit moment barslecht, maar perspectief hebben op zo'n warm post-corona volksfeest kan ook symbolisch het einde zijn van deze ellendige corona periode waar we noodgedwongen fysiek afstand van elkaar houden.", gaat Sien Pillot verder.

Op de gemeenteraad van maandag van 29 maart legde raadslid Sien Pillot het voorstel aan het gemeentebestuur voor. De bevoegde schepen van cultuur, Koen Michiels, reageerde positief en hoopt op een officieel openingsfeest eind september.