Nutswerken Drie Eikenstraat meteen kans voor vernieuwing voet- en fietspad

21 November 2018

Nutswerken Drie Eikenstraat meteen kans voor vernieuwing voet- en fietspad

Over de hele lengte van de Drie Eikenstraat (deel Prins Boudewijnlaan - Centrum) hebben de nutsmaatschappijen Eandis en Waterlink en het telecombedrijf Telenet vervangingswerken gepland. Als gemeente maken we van deze gelegenheid gebruik om het voet- en fietspad volledig te vernieuwen. Het fietspad zal dan eindelijk in fietsvriendelijke asfalt heraangelegd kunnen worden.

Hinder en fietsvriendelijke omleiding

De werken zullen uiteraard de nodige hinder met zich meebrengen. De gemeente zal signalisatie voorzien om het autoverkeer om te leiden via de hoofdassen zodat de wijken gevrijwaard blijven. Voor de fietsers is er een alternatief via de Terelststraat én - niet te vergeten - via de Dreef en Kasteelweg (in de folders van de gemeente werd dit alternatief vergeten). Meteen een unieke gelegenheid om onze trage wegen beter te leren kennen en te genieten van het mooie groen in onze gemeente. Zie het kaartje hieronder voor deze leuke (alternatieve) fietsroute tijdens de werken. Een fietsomleidingsweg warm aanbevolen door onze Groene fractie! 

Opgelet: de werken verlopen in fases. In Fase 1 kan je op de Drie Eikenstraat fietsen richting Centrum; in Fase 2 enkel richting Prins Boudewijnlaan. Uiteraard kan je in alle richtingen blijven fietsen via de Kasteelweg. De oversteken op de Prins Boudewijnlaan blijven belangrijke punten om goed uit te kijken, zeker ter hoogte van de Terelststraat. Nog een reden dus om eerder de omleiding via de Kasteelweg te nemen.

Meer info over de werken vind je hier: https://www.edegem.be/wegenwerkendetail.aspx?id=59.