Groen roept gemeente op om bijdrage te doen voor slachtoffers in Turkije en Syrië

09 Februari 2023

 Groen roept gemeente op om bijdrage te doen voor slachtoffers in Turkije en Syrië

"Gezien de omvang van deze ramp, stellen we voor om het beschikbare budget voor noodhulp te verdubbelen en 8000 euro te storten via één van de partners van het Consortium 12-12"

De aardbevingen in Turkije en Syrië laten een diepe indruk na. Het menselijk leed is enorm. Van over de hele wereld is er dan ook heel veel solidariteit en medeleven voor de slachtoffers en hun nabestaanden. Heel wat steden en gemeenten in Vlaanderen maken budget vrij om de getroffen gebieden financieel te steunen. Groen vraagt de gemeente Edegem om dit voorbeeld te volgen en in de begroting een budget noodhulp vrij te maken.

Fractieleider Sien Pillot: “Edegem toont zich dezer dagen letterlijk een gemeente met een hart in de aanloop naar Valentijn met honderden rode hartjes in het straatbeeld. We roepen op om ook ons hart te tonen voor de slachtoffers in Turkije en Syrië. De humanitaire ramp in Turkije en Syrië is immens. Jaarlijks is er normaal een bedrag van 4000 euro voorzien in de begroting voor noodhulp. Gezien de omvang van deze ramp, stellen we voor om dit éénmalig te verdubbelen en 8000 euro te storten via één van de partners van het Consortium 12-12 zoals het Rode Kruis.”

De NGO’s roepen op om op dit moment vooral financiële steun te verlenen. Edegemnaren die ook zelf een bijdrage willen doen, kunnen voor meer informatie terecht op de website van 1212.be.