Nieuwe, jonge wind in 't Forum vanaf 1 april

02 Februari 2018

Nieuwe, jonge wind in 't Forum vanaf 1 april

De kogel is door de kerk. Vanaf april nemen Anya Kussé, Shemona Redzic en Sanne Schouteden de uitbating over van wijkontmoetingscentrum 't Forum in wijk Buizegem. De huidige uitbaters Christine en Marc gaan op welverdiend pensioen. Schepen voor wijkwerking Jeroen Van Laer: "We zijn Christine en Marc bijzonder dankbaar voor de vele jaren enthousiaste en goede samenwerking. Dankzij hen is 't Forum kunnen groeien tot een echte trekpleister voor de wijk Buizegem. We zijn er van overtuigd dat we met Anya, Shemona en Sanne een sterke opvolging hebben en 't Forum in goede handen is."

Vertrouwde gezichten

De nieuwe ploeg is niet onbekend in Buizegem en 't Forum. Alledrie draaiden ze reeds vele jaren mee. "De vele vaste klanten in 't Forum zullen dus binnenkort enkele vertrouwde gezichten terugzien", gaat schepen Jeroen Van Laer verder. "Het is een jonge ploeg, maar dus één met veel ervaring. Ze kennen de noden en wensen van 't Forum en de wijk Buizegem als geen ander. Dat bleek ook uit de vele nieuwe ideeën voor 't Forum. Ze willen een mix aan leeftijden aantrekken en hebben al heel wat realistische ideeën om dat te doen: weer eetfestijnen organiseren voor de senioren, een kinderhoekje voor de kleinsten, gezonde maaltijden voor studenten tijdens de examenperiode, …. Bovendien willen ze nauw samenwerken met VZW 't Forum, die de programmatie doet van tal van wijkgerichte activiteiten."

Ruime openingsuren

Van oktober tot maart willen zij dezelfde ruime openingsuren als vandaag hanteren. In de zomerperiode gaan ze nog een stapje verder en willen ze 7 dagen op 7 open zijn met een keuken die geopend is van 10 tot 21 uur. De kaart wordt uitgebreid met onder andere een dagmenu, seizoensproducten en suggesties, maar de prijsklasse blijft dezelfde. "Al die voornemens sluiten mooi aan bij wat wij als bestuur voor ogen hebben: een laagdrempelige taverne met democratische prijzen en ruime openingsuren.", besluit schepen Jeroen Van Laer