N-VA steekt plannen voor veilige Prins Boudewijnlaan in vriesvak

13 Juli 2020

N-VA steekt plannen voor veilige Prins Boudewijnlaan in vriesvak

De prachtige groene Prins Boudewijnlaan met zijn lindebomen is in feite één van de zwartste punten in Edegem. Jaarlijks gebeuren er tientallen ongelukken, helaas ook met dodelijke afloop. "Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) presenteerde verschillende ingrepen om eindelijk de verkeersveiligheid te verhogen, maar het N-VA bestuur gaat er niet op in. Onbegrijpelijk." stelt Vera Hans, gemeenteraadslid voor Groen.

Dat N-VA weinig oren heeft naar de plannen van AWV bleek uit een schriftelijke vraag van Groen aan het gemeentebestuur. "Met uitzondering van de reeds geplande ingreep ter hoogte van Elysia Park en een langere afslagstrook voor het autoverkeer aan het kruispunt met de Drie Eikenstraat, heeft het bestuur de plannen afgewezen", verduidelijkt Vera Hans. "De plannen van AWV vormden nochtans een interessant vetrekpunt om eindelijk de verkeersveiligheid te verbeteren."

Kort samengevat stelt AWV voor om bijkomend twee conflictvrije kruispunten te maken en een drietal doorsteken te verwijderen. Ter hoogte van de keerlussen wordt het verkeer afgeleid op één rijstrook en kan er veilig overgestoken worden door fietsers en voetgangers. "Vooral die laatste ingreep is ontzettend belangrijk aangezien het oversteken van twee rijstroken bijzonder risicovol is", gaat Vera Hans verder.

Het plan van AWV biedt mogelijkheden. Een betere en veiligere oversteekbaarheid is een eis die al heel lang mee gaat. "Dat N-VA slechts 1,5 ingreep meeneemt uit de lijst van voorstellen van AWV vinden wij dan ook onbegrijpelijk", besluit Vera Hans.

Download hier de plannen van AWV voor een veiligere Prins Boudewijnlaan.