N-VA kiest resoluut voor beton in vallei Edegemse beek

24 Januari 2019

N-VA kiest resoluut voor beton in vallei Edegemse beek

N-VA Kontich gaat voluit voor de verbindingsweg en verbindingsweg plus tussen Mechelsesteenweg en Prins Boudewijnlaan (zie kaartje). Vandaag in Gazet Van Antwerpen ontvouwt schepen Willem Wevers zijn dromen. Waar enkele weken geleden Natuurpunt nog nieuwe bomen heeft geplant, wil N-VA binnenkort beton gieten. We zijn met Groen verbolgen over de kortzichtigheid van deze plannen en zullen ons blijven verzetten tegen meer autowegen in in de vallei van de Edegemse beek.

Voor de verkiezingen lieten verschillende N-VA'ers uit de streek al enkele ballonnetjes op, maar vandaag in Gazet Van Antwerpen is het eens te meer duidelijk. Als het van hen afhangt wordt de rode lijn op bovenstaand kaartje binnen afzienbare tijd realiteit. Onderzoek uit het verleden toonde nochtans aan dat een verbindingsweg geen zin heeft zonder drastische maatregelen naar waterhuishouding en het resoluut knippen van centrum Kontich. De verbindingsweg 'plus' zal alleen nog meer sluipverkeer naar Edegem trekken. 

Het antwoord van N-VA-schepen Wevers in de krant is hallucinant: "Ik maak me sterk deze weg zijn nut te kunnen laten bewijzen zonder dat er andere drastische maatregelen nodig zijn. Die oplossingen heb ik al in mijn hoofd en zal ik op tijd en stond voorleggen." Op zo'n manier aan politieke besluitvorming doen in de 21ste eeuw over zo'n belangrijk dossier, daar stellen wij ons als Groen ernstig vragen bij.

Edegemse beekvallei beschermen

"In tegenstelling tot de autodromen van N-VA hebben we met Groen andere plannen voor dit stukje groen op de grens Edegem - Kontich.", vertelt voormalig schepen voor milieu en natuur Goedele Van der Spiegel. "Wij dromen niet van meer beton, maar van meer natuur en meer trage wegen. We lanceerden enige tijd terug reeds ons plan voor de groene corridor en we vragen graag opnieuw steun voor ons plan." 

Teken hier de petitie voor meer natuur en trage wegen in de vallei van de Edegem beek.