N-VA Edegem gaat dan toch alleen verder. Groen naar de oppositie.

08 November 2018

N-VA Edegem gaat dan toch alleen verder. Groen naar de oppositie.

Groen is op 14 oktober beloond voor het harde werk van de afgelopen jaren. We groeien van vier naar vijf zetels. Eén op vijf Edegemnaren steunt onze plannen om Edegem een thuis te maken voor iedereen. We wilden met Groen dan ook graag opnieuw besturen. Maar, er is een grotere winnaar. Burgemeester Metsu en zijn N-VA haalde de absolute meerderheid en kan alleen verder.

“De afgelopen weken voerden we verschillende gesprekken, hoewel we mathematisch niet nodig zijn.”, vertelt uittredend schepen Jeroen Van Laer, “Gisteren besliste N-VA om toch alleen verder te gaan. We betreuren oprecht dat N-VA de goede samenwerking in het bestuur van de afgelopen jaren daarmee stopzet.”

We mogen fier zijn op het parcours dat we met Groen de afgelopen jaren gereden hebben. We waren de architecten van het masterplan Hof ter Linden met de brasserie en de vele nieuwe trage wegen, de nieuwe bioklas, de impuls voor het jeugdbeleid met meer steun voor de jeugdverenigingen en de nieuwe concertwerking Club27, een boost voor de wijkwerking met de wijkbudgetten en de baravan. We hebben Edegem op de kaart gezet als een levendige en uitdagende gemeente. Onze Groene schepenen haalden prijzen binnen voor het groen- en duurzaamheidsbeleid en we werden pilootgemeente rond de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

“De lijst van realisaties is lang en het werk was nog niet af, maar we putten energie uit onze verkiezingswinst en zullen ons eigen programma vanuit de oppositie maximaal proberen waar te maken.”, besluit Jeroen Van Laer.

Sluit je aan en bouw samen met ons verder aan een aangenaam, zorgzaam en groen Edegem: klik hier.