Leven in de Pastorij, leven in de brouwerij!

01 Januari 2018

Leven in de Pastorij, leven in de brouwerij!

Onlangs verhuisde de Heemkundige Kring van Edegem van de oude pastorij in het centrum van Edegem naar het oud-gemeentehuis. Daardoor kwam het gebouw, strategisch gelegen op de hoek van de Strijdersstraat met de Terelststraat, leeg te staan. Het gemeentebestuur zocht én vond een private partner die in het gebouw zal renoveren en exploiteren. Twee jonge enthousiaste ondernemers, Kevin Thys en Bart Struyf, zullen er een Cultuurcafé en lokale bierbrouwerij starten. We geloven sterk in hun project dat onze droom waar maakt om de dode hoek vanaf de Sint-Antoniuskerk tot aan Huis Hellemans nieuw leven in te blazen. De concessie daarvoor werd vandaag in de gemeenteraad goedgekeurd.

Heel concreet wordt de pastorij binnenkort een lokale bierbrouwerij met een eigen proefcafé waar naast zelfgebrouwen bieren en andere streekbieren ook streekproducten in de kijker staan. Bezoekers maken er ook kennis met jonge muzikale beloften of je zal er bijvoorbeeld een lezing of een comedyavond kunnen meepikken. Tijdens zwoele zomeravonden zal je er op het zuidgerichte terras kunnen genieten van het zicht op park Centrum.

Een belevingslocatie

Kevin Thys, één van de drijvende krachten achter Vleesmeester Brewery en ervaren in de horeca, en Bart Struyf, gebeten door muziek, vertellen enthousiast wat ze voor ogen hebben: “Onze zaak wordt een belevingslocatie. Het kloppende hart is ons Cultuurcafé mét brouwerij. We brouwen uiteraard zelf, maar hobbybrouwers en Edegemse verenigingen kunnen er ook hun eigen bier komen brouwen onder begeleiding. We gaan ook culinaire samenwerkingen aan met lokale artisanale producenten: ijs met Hoogheid, een brood op basis van mout of een echte bierbitterbal bijvoorbeeld. Die lokale binding zetten we centraal. We geven een podium aan lokale muzikanten of aan afstudeerprojecten van de plaatselijke muziekacademie. Door de unieke locatie naast de kerk kunnen we ook bezoekers van de klassieke concerten ontvangen. Daarnaast willen we ook inspelen op de vraag naar originele teambuildings of vergaderlocaties. En tot slot leggen we natuurlijk ook heel graag de link met het vrijetijdscentrum, de  bibliotheek en het Huis Hellemans.”