Groen steunt protest Volkstuintjes tegen geplande bouwplannen

21 April 2022

Groen steunt protest Volkstuintjes tegen geplande bouwplannen

Tot 29 april kan je het protest steunen door mee een bezwaarschrift in te dienen.  

Fiberklaar, een nieuw nutsbedrijf dat glasvezel aanlegt, wenst in Edegem op verschillende locaties "knooppunten" te bouwen. Technische lokalen waar alle kabels vanuit de verschillende huizen samenkomen. De bouw van zo'n lokaal midden in de volkstuintjes aan de Kapelaan Smitslaan stuit terecht op protest. Tot 29 april kan je het protest steunen door mee een bezwaarschrift in te dienen.

Hieronder de berichtgeving van de Volkstuintjes zelf en het voorbeeldbezwaarschrift om te gebruiken.

Beste,

Begin april troffen we een nieuwe (tweede) gele aankondiging aan de ingang van onze volkstuinen in de Kapelaan Smitslaan.

Het technisch lokaal (bruine container 13m², 2,6m hoog) wensen Fiberklaar én de Gemeente Edegem nog steeds ‘te midden’ van onze open ruimte te plaatsen. Deze keer met tuinhuis, regentonnen en 4 banken. Een doosje pralines, zeg maar, om ons gunstig te stemmen en het geweten van de gemeente te sussen.


Onze werking komt hierdoor in het gedrang : het organiseren van festiviteiten, het leveren van compost op onze tuinen en leveringen serres, tuinhuisjes en andere grotere materialen wordt onmogelijk. We beschikken dan niet meer over deze vrije open ruimte.

Ook deze OMV gaan we aanvechten. Mag ik u vragen deze keer, vóór 29 april, een bezwaarschrift in te dienen. Hoe meer bezwaren, hoe beter. (voorbeeld zie bijlage). U kunt het dossier OMV2022039397 rustig raadplegen, en niet vergeten, ook het bezwaarschrift digitaal inbrengen op volgende link :
https://omgevingsloketpubliek.omgeving.vlaanderen.be/?openbaaronderzoek#openbaaronderzoek/projectuuid=LUZxJjFoTKaMByJRsldvng

Onze oprechte dank voor uw steun en medewerking.

Met vriendelijke groeten,

KONINKLIJKE VOLKSTUINEN EDEGEM VZW