Groen maakt gelukkig met 27 topkandidaten

26 Juni 2018

Groen maakt gelukkig met 27 topkandidaten

Met veel trots presenteren we vandaag onze volledige lijst van Edegemnaren die Groen in Edegem sterker willen maken. 27 mensen met telkens een eigen achtergrond en verhaal waarom Groen het goed heeft gedaan als beleidspartij en het belangrijk is dat Edegem ook in de toekomst een groene en gelukkige gemeente blijft waar iedereen zich thuis voelt.

"In de voorbije legislatuur zetten we onze schouders onder diverse concrete projecten om het samenleven in onze gemeente te versterken", vertelt schepen en lijsttrekker Jeroen Van Laer, "Edegem is er beter op geworden, en daar zijn we best fier op. Maar we zijn er van overtuigd dat het nog beter kan. Het werk is nog niet klaar en nieuwe uitdagingen komen op ons af. Een sterke groene partij in het bestuur blijft daarom nodig. Deze ploeg van 27 enthousiaste Edegemnaren maakt duidelijk wat wij belangrijk vinden en hoe we de Edegemnaar een nog betere en gelukkige thuis kunnen bieden."

 

Jong en ervaren

Naast de twee schepenen Jeroen Van Laer en Goedele Van der Spiegel, vinden we bovenaan de lijst ook onze raadsleden Sien Pillot, Koen Lauriks en Maarten Vergauwen. Dit nog jonge team heeft ondertussen ruime ervaring opgedaan en is er helemaal klaar voor om er terug tegen aan te gaan. Marc Vanhaute, voormalig gemeenteraadslid en voorzitter van het directiecomité van het Autonoom Gemeentebedrijf, duwt de lijst.

 

Enkele opvallende namen

Enkele opvallende namen op de lijst zijn ongetwijfeld Ellen Van Assche, die ondertussen verschillende Escape-rooms uit de grond stampte, Vera Hans, onder velen bekend als Mama Lola, Areski Meyers van schoenmaker Presstige en Bram Van Broeckhoven, bezieler van Fort V-isions en andere culturele Edegemse projecten. Alle vier ondernemende Edegemnaren die op een positieve manier vandaag al werken aan een gelukkige gemeente. Lokaal ondernemerschap moeten we ten volle ondersteunen en aanmoedigen.

We zijn ook heel blij met de steun van Femke Lauwers en Veerle Van Caeneghem. Deze actieve mama's staan professioneel in het onderwijs, maar brengen ook na hun uren kinderen in beweging. Veerle bij de allerkleinsten van de Edegemse korfbalclub Voorwaarts en Femke bij Omnygim Jong Edegem, waar kinderen met een beperking zich kunnen uitleven in het turnen en dansen. Haileab Fisehaye, met roots in Ethiopië, zet zich als geëngageerde jonge vader dan weer in voor kinderen in zijn thuisland via Nosissa vzw en hun prachtige project van de mobiele school.

Natuur, het beschermen van onze open ruimte en een duurzame mobiliteit blijven natuurlijk bijzonder belangrijke speerpunten voor Groen. Wim StappersLuce Stappaerts en Joris Van Haute zijn daar op hun manier dagdagelijks mee bezig. Joris fietst dagelijks meer dan 80km en ziet als geen ander de uitdagingen. Wim en Luce zijn natuurgidsen en doen mensen met andere ogen kijken naar het kostbare groen in onze gemeente.

 

Elke generatie vertegenwoordigd

Maar liefst vier actieve jeugdleiders en -leidsters steunen het groene project: Gitte Gijs, Levi Hermans, Ennio Moris en Mathilde Baeckens zijn telkens in hun jeugdbeweging zeer gedreven en geëngageerd. Goede en degelijke jeugdinfrastructuur is voor Groen één van dé prioriteiten volgende legislatuur. Maar even goed een actief ouderenbeleid. Rita Borowski is het perfecte voorbeeld: een echte duizendpoot in het vrijwilligerswerk, onder meer in Immaculata. Actieve senior Ivo Bogaerts heeft als OCMW-raadslid van dichtbij het ouderenbeleid de laatste jaren mee vorm gegeven.

 

Vaste waarden

Naast de vele nieuwe gezichten, is het ook heel fijn om de steun te hebben van enkele vaste waarden binnen Groen: Hilde Velle, Peter Geukens en Monique Rosiers zijn al enkele jaren nauw betrokken bij Groen. En ook Anita Muys en Mattie De Ryck, als voormalige gemeenteraadsleden, willen ook nu weer Groen mee sterker maken. Daarnaast zijn er nog de vele andere leden en sympathisanten die het groene project steunen en dat mee zichtbaar zullen maken de komende maanden.

Onze allereerste afspraak is 1 juli: dan zetten we samen de zomervakantie in met een fairtrade picknick en een adembenemende circus- en theatervoorstelling van D'irque en Fien. Plaats van het gebeuren, domein Hof Ter Linden.  Een wel overwogen keuze. Dankzij het hard werk van schepen Goedele Van der Spiegel is het domein Hof Ter Linden uitgegroeid tot een prachtig natuurdomein waar elke Edegemnaar zich thuis voelt. Meer info daarover vind je hier: www.groenedegem.net/picknick.

 

Doe mee

Voel je het ook kriebelen om samen met deze 27 kandidaten Groen sterker te maken in Edegem? Laat het ons weten via deze link: https://www.groenedegem.net/doe_mee

 

De volledige lijst van Groen Edegem

 

1 Jeroen Van Laer 15 Haileab Fisehaye
2 Goedele Van der Spiegel 16 Femke Lauwers
3 Sien Pillot 17 Vera Hans
4 Koen Lauriks 18 Areski Meyers
5 Ellen Van Assche 19 Bram Van Broeckhoven
6 Maarten Vergauwen 20 Veerle Van Caeneghem
7 Gitte Gijs 21 Joris Van Haute
8 Levi Hermans 22 Hilde Velle
9 Monique Rosiers 23 Luce Stappaerts
10 Peter Geukens 24 Mattie De Ryck
11 Ennio Moris 25 Ivo Bogaerts
12 Rita Borowski 26 Anita Muys
13 Wim Stappers 27 Marc Vanhaute
14 Mathilde Baeckens      

Enkele weetjes

  • Meer vrouwen (14) dan mannen (13)
  • Jongste kandidaat is 20, oudste 74 jaar
  • Vijf kandidaten zijn jonger dan 30
  • 14 Edegemnaren staan voor het eerst op een lijst, waaronder drie lokale ondernemers