Groen hangt en plant Edegem vol zonnebloemen

19 April 2022

Groen hangt en plant Edegem vol zonnebloemen

Al 40 jaar lang al kleuren en kruiden wij Edegem met ons eigen verhaal.

V.l.n.r. Raadsleden Sien Pillot, Goedele Van der Spiegel, Peter Geukens, Jeroen Van Laer, Vera Hans en Gitte Gijs

Afgelopen week trok Groen heel Edegem door om in elke brievenbus een zonnebloem te bussen. De partij roept de Edegemnaar op om de gemeente mee in het zonnetje én de bloemetjes te zetten met de unieke zonnebloemaffiche. In ruil ontvangt men gratis zonnebloemzaadjes. "Onze actie past in het feestjaar voor onze afdeling. We bestaan dit jaar namelijk 40 jaar. Maar er zijn nog redenen", verklapt fractieleidster Sien Pillot.

"Al 40 jaar lang al kleuren en kruiden wij Edegem met ons eigen verhaal. We hebben dit lange tijd vanuit de oppositie gedaan, maar er waren ook zes heel gedreven jaren waarin we mee het beleid voerden. Het contrast met die periode en het beleid dat nu gevoerd wordt, is groot. Maar toch verdient onze gemeente het om opnieuw in de bloemetjes gezet te worden", legt Sien Pillot uit. "En welke bloem is er toepasselijker dan de zonnebloem? De zonnebloem is een symbool van hoop en van warmte. Iets wat deze wereld vandaag hard nodig heeft. Maar het is ook een heel logische verwijzing naar ons, Edegemnaren, die in de volksmond ook wel zonneblussers genoemd worden. Net zoals we de voorbije 40 jaar steeds met veel zorg en warmte voor Edegem hebben gewerkt, willen we dat ook de komende jaren blijven doen. De zonnebloem staat daar symbool voor."

Wie de affiche aan het raam hangt, kan via de website www.groenedegem.be/40jaar gratis zonnebloemzaadjes bestellen tot en met eind april. "We zetten onze gemeente in de bloemetjes met de zonnebloemaffiche, maar ook door echt zonnebloemzaadjes te planten in de tuin, op de vensterbank, in de perkjes op straat", gaat Sien Pillot verder. "Samen met alle Edegemnaren zorgen we ervoor dat Edegem deze zomer ook echt opnieuw in bloei staat. Dat maakt onszelf blij, maar ook de bijen en de vogels."

Verjaardagsfeest

Een verjaardag vraagt natuurlijk ook om een feest. "Op zondag 5 juni is het Wereldmilieudag. Een prachtige gelegenheid om al het groen en de natuur in onze gemeente te vieren. We doen dat in het fantastisch kader van Huis Hellemans. Het volledige programma komt binnenkort online, maar de Edegemnaar, groot en klein, mag zich verwachten aan een heerlijk brunch vol natuurlijke en lokale producten, boeiende sprekers, kinderanimatie, goochelaars en uiteraard taart!", aldus nog Sien Pillot.