Facelift twaalf speelplekken tot goed einde gebracht

24 December 2018

Facelift twaalf speelplekken tot goed einde gebracht

Bij aanvang van deze legislatuur was een van de doelstellingen van schepen van Jeugd Jeroen Van Laer (Groen) om te investeren in de speeltuinen en ze alle ook onder handen te nemen. Het vernieuwde toestel op het Armand Preud'hommeplein is één van de laatste wapenfeiten van onze schepen.

“Aan het eind van deze zes jaar ben ik tevreden met het resultaat. We hebben twaalf speellocaties, verspreid over heel de gemeente, aangepakt, vernieuwd of uitgebreid. Deze inhaalbeweging was nodig. Edegem verjongt, maar investeren in speelpleinen is ook investeren in andere generaties dan de jeugd. Ouders en grootouders vinden elkaar op deze pleinen”, geeft Van Laer aan.

Onder zijn beleid werd er voor bijna 450.000 euro geïnvesteerd aan speelpleinen en -tuigen. Een laatste project dat hij nu mag voorstellen is de opwaardering van het speelplein op het Armand Preud'hommeplein. “In overleg met de buren hebben we een glijbaan en een klimtoestel met uitkijktoren geplaatst voor kinderen vanaf 6 jaar. Ook voor de peuters komen er nog enkele wippertjes bij ter vervanging en plaatsen we nog twee minigoaltjes”, besluit Jeroen Van Laer.