Ellen Van Assche verlaat Edegemse gemeenteraad

09 Maart 2020

Ellen Van Assche verlaat Edegemse gemeenteraad

Ellen Van Assche volgt de liefde naar Lier en neemt ontslag als Edegems gemeenteraadslid en het Bijzonder Comité Sociale Dienst. Vera Hans en Liesbet van Damme volgen haar op.

"Je moet de liefde achterna en soms wil dat zeggen dat je de plek waar je bent opgegroeid achter je laat. Ook al ging ik dat eigenlijk nooit doen.", vertelt Ellen Van Assche. Door haar verhuis richting Lier moet Ellen ontslag nemen uit de Edegemse gemeenteraad en het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst. "Maar ik heb een meer dan waardige opvolging", aldus Ellen, die sinds 2019 voor het eerst verkozen werd als gemeenteraadslid.

"We zijn Ellen ontzettend dankbaar voor al die jaren van inzet achter en recent ook voor de schermen", verklaart voorzitter Erwin Lauriks. "We gaan het ondernemend, aanstekelijk enthousiasme van Ellen zeker missen. Maar de liefde moet je volgen en Lier is nu ook weer niet het einde van de wereld."

Ellen kwam voor het eerst op in 2012 en was al die tijd actief als vrijwilliger bij Groen Edegem. In 2018 kwam ze opnieuw op en werd met een mooie persoonlijke score verkozen als gemeenteraadslid. Daarnaast legde Ellen ook de eed af als lid van het Bijzonder Comité Sociale Dienst. Voor beide functies zullen respectievelijk Vera Hans en Liesbet Van Damme Ellen opvolgen.

Vera liet zich - hoewel nog geen gemeenteraadslid - al verschillende keren opmerken in de gemeenteraad en als lokale SDG-held. Als één van de bezielers van het telraamproject in Edegem is het duidelijk dat een verkeersveilige en aangename woonomgeving voor haar prioriteit heeft. Daarnaast is ze nauw verweven met haar onderneming Mama Lola. In de gemeenteraad zal zij - net zoals met Ellen - zeker voor de nodige pit zorgen.

Liesbet zal Ellen opvolgen in het Bijzonder Comité Sociale Dienst (BcSD). Leden van het BcSD hoeven niet verkozen te zijn en hebben de bijzonder belangrijke taak om te oordelen over individuele dossiers in kader van aanvullende steun via het OCMW. Met haar professionele achtergrond is Liesbet de perfecte match om vanuit het BcSD mee te zorgen voor een effectieve strijd tegen armoede.