Edegem geeft noodhulp aan slachtoffers moessonregens Nepal

23 Oktober 2017

Edegem geeft noodhulp aan slachtoffers moessonregens Nepal

Op advies van EGRIS, de Edegemse gemeentelijke raad voor internationale solidariteit (EGRIS), schenkt Edegem 4 000 euro noodhulp aan de slachtoffers van de moessonregens in Nepal. De Verenigde Naties spreken over de ergste overstromingen in tien jaar. Met deze schenking willen we als gemeente de slachtoffers steunen van rampen die internationaal helaas onder de radar blijven.

Mensen in Nepal zijn het wel gewoon dat het moessonseizoen gepaard gaat met overstromingen, maar volgens internationale hulpagentschappen zijn die dit jaar veel erger dan andere jaren. Veel dorpen zijn afgesneden van de wereld, en duizenden mensen moeten het al dagen stellen zonder voedsel en proper water. In totaal werden meer dan 100 000 mensen getroffen.

"De Belgische organisatie Cunina werkt in de hoofdstad Kathmandu, Phaplu en in dorpjes in de kansarme regio Sankhuwasabha, namelijk Khandbari, Sekha, Num, Hattiya en Chepuwa aan duurzaam onderwijs," vertelt schepen voor internationale solidariteit Jeroen Van Laer. "De kinderen krijgen dankzij Cunina kansen en perspectief voor later. Door de moessonregens is de dagelijkse werking ernstig verstoord en zet Cunina nu eerst in op noodhulp. Nadien hopen zij de projecten zo snel mogelijk weer op te starten. Cunina kreeg in 2015 ook noodhulp voor de slachtoffers van de aardbeving en heeft daar op transparante wijze zeer zinvol werk verricht."