Ecopark sluit voortaan op woensdag, een achteruitgang van de dienstverlening

26 November 2020

Ecopark sluit voortaan op woensdag, een achteruitgang van de dienstverlening

Een half jaar geleden werd het Edegems ecopark overgedragen naar IGEAN onder het mom van efficiëntiewinsten. Het N-VA bestuur hield telkens vol dat de dienstverlening voor de Edegemnaar er niet op achteruit zou gaan. Helaas blijkt het tegendeel, amper enkele maanden later. Een belangrijke openingsdag op woensdag wordt geschrapt.

Met de overdracht van het ecopark naar intercommunale IGEAN verliest Edegem haar autonomie. En dat heeft een aantal gevolgen blijkt nu. Momenteel is voor onze cluster het recyclagepark van Kontich als enige open op maandag. Vanaf 1 januari 2021 zal daarom ook het Edegemse ecopark openen op maandag. Dat betekent dat een andere openingsdag moet sneuvelen. "Dat men de woensdagopening opoffert voor een maandagopening is absoluut een achteruitgang van de dienstverlening", vertelt gemeenteraadslid Goedele Van der Spiegel (Groen).

Personeel verliest

In de redenering waarom maandag bij de vorige aanpassing van openingsuren werd gesloten was dat het een gezamenlijke sluitingsdag was. Goed voor de werknemers om een lang weekend te hebben, hun opleidingen te kunnen organiseren, enz… Is dat dan niet belangrijk meer? Een tweede reden was dat het de minst gefrequenteerde dag was. Nu doen we ons ecopark terug open op die dag en zetten we er ook nog de avondopening bij.

Edegemnaar verliest

Heel wat mensen zijn thuis op woensdag en een bezoekje aan het ecopark is dan ook gemakkelijk. Mogelijk neemt door deze beslissing de druk op de weekenddagen nog verder toe.

"Enige positieve puntje aan deze aanpassing van de openingsuren: het ecopark veroorzaakt geen extra verkeer op de mobiliteitsknoop op woensdagmiddag. Misschien moet het ecopark dan toch niet verhuizen?", besluit Goedele Van der Spiegel retorisch.