Deeldepot 2650 start met het delen van kinderfietsen

24 April 2018

Deeldepot 2650 start met het delen van kinderfietsen

Dankzij een subsidie van de Provincie Antwerpen kan Deeldepot 2650, naast het delen van gereedschappen, nu ook starten met het delen van kinderfietsen. Onder het motto een kind groeit sneller dan een fiets, kunnen ouders lid worden van de Fietsbieb en tegen democratische prijzen een meegroeifiets ontlenen. Het project wordt ondersteund door Werkmmaat vzw en het Huis van het Kind Edegem. De Fietsbieb werd afgelopen maandag plechtig ingehuldigd samen met gedeputeerde Peter Bellens.

“Het concept is simpel”, vertelt schepen voor jeugd, gezin en kinderopvang Jeroen Van Laer, “Je leent een kinderfiets in plaats van dat je er telkens een grotere moet aankopen. Zodra de fiets te klein wordt voor je peuter, kom je deze inwisselen voor een groter model.”

In de Fietsbib zijn er fietsen voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Voor gezinnen die het financieel moeilijker hebben, zijn kortingen voorzien. Belangrijk is dat er expliciet samenwerking zal worden gezocht met lokale fietshandelaars. Het is niet bedoeling om met hen in concurrentie te gaan. Het terugkerend onderhoud zal bijvoorbeeld niet door de Fietsbieb gebeuren.

“Vanaf woensdag 2 mei is het zover en kunnen ouders, maar ook grootouders, in de Fietsbieb terecht. Dankzij de subsidie van de Provincie Antwerpen hebben we een mooi aantal kinderfietsen kunnen aankopen, maar we kunnen zeker nog extra tweedehandsfietsjes gebruiken. Vandaar ook de warme oproep om kinderfietsjes die je niet meer nodig hebt, te doneren aan Deeldepot 2650. In ruil krijg je een jaarabonnement”, besluit schepen Jeroen Van Laer.

Meer info op www.deeldepot2650.be/fietsbieb.