Buurtbewoners bouwen raketvan

11 Januari 2016

Buurtbewoners bouwen raketvan

De bewoners van de Boerenlegerstraat bouwden een oude caravan om tot een ruimteparadijs. Een realisatie die mogelijk was dankzij de Edegemse wijkbudgetten.

De buurtbewoners van de Boerenlegerstraat bouwden een kleine caravan grotendeels zelf om tot een interactief ruimteparadijs. Inclusief joysticks, televisiescherm, bedieningspanelen, lichten, geluidsknopjes en dergelijke meer. Op de buitenkant van de caravan gaf een kunstenaar een eigen interpretatie van tekeningen die de kinderen uit de straat voor het project maakten.

In totaal kende de gemeente 9500 euro toe aan het project. "Niet alleen de kinderen uit de straat mogen zich uitleven in de raketvan", zegt Jeroen Van Laer. "De buurtbewoners lenen de caravan ook uit aan andere gemeentelijke buurt- en feestcomités. Het principe is vergelijkbaar met dat van de baravan, die de gemeente deze legislatuur zelf aanschafte."

De bewoners van de Boerenlegerstraat zijn alvast in de wolken met hun aanwinst. "Toen vanuit de gemeente de vraag kwam om wijkactiviteiten op poten te zetten, hebben we met enkele bewoners de koppen bij elkaar gestoken", zegt initiatiefnemer Michiel Verhaverbeke. "Al snel ontstond het idee om een oude caravan om te vormen in iets nieuws. Tijdens een zomerse straatbrunch kreeg het idee verder vorm. Heel wat mensen uit de omgeving boden zich spontaan aan om de handen uit de mouwen te steken. Sinds we het resultaat voorstelden tijdens een straatbarbecue, werd de raketvan al uitgeleend aan diverse Edegemse wijken en straten. Hij prikkelt de fantasie van de kinderen en deed al geregeld dienst als slaapplaats."