Aantal Edegemse buurtinitiatieven blijft stijgen

31 Mei 2018

Aantal Edegemse buurtinitiatieven blijft stijgen

De Edegemse wijken leven. "En dat is eens zo duidelijk wanneer het in Edegem Burendag is", vertelt schepen voor wijkwerking Jeroen Van Laer. "Op de laatste dinsdag van mei zetten ruim 2 000 gezinnen in meer dan 23 buurten de stoelen op straat voor een gezellig buurtfeest, een borrel, een barbecue, kinderanimatie... Maar niet enkel gezinnen, ook instellingen springen op de kar."

Secundaire school KTA da Vinci neemt een initiatief waarmee ze de brug slaan naar de ruime buurt en ook woonzorgcentrum Immaculata en dienstencentrum Den Appel organiseerden in de namiddag een gezellig burenfeest.

Het gemeentebestuur ondersteunt de initiatieven met buurtflyers en affiches, leent tafels, stoelen, tenten en de baravan uit, sluit de straten af en zorgt voor streetbands die langs gaan bij de verschillende initiatieven. Ook twee groepen van de plaatselijke Koninklijke Accordeonvereniging De Nachtegaal zorgen voor een vrolijke noot.

"Feestende buren zijn ook zorgzame buren"
Jeroen Van Laer, Schepen voor wijkwerking

De burendag is een echte traditie in onze gemeente. Het is al voor de dertiende keer dat we het initiatief ondersteunen. Sommige buurten doen al van bij de start mee. Naast die vaste waarde valt het ook op dat er iedere jaar nieuwe initiatieven zijn. Het enthousiasme werkt duidelijk aanstekelijk.

Het belang van deze buurtinitiatieven mag ook niet onderschat worden. Het brengt mensen samen, schept vertrouwen en zorgt ervoor dat buren elkaar (opnieuw) leren kennen om elkaar - misschien - als het nodig is ook eens uit de nood te helpen.

Dikke pluim voor al die knappe initiatieven en nog eens een gelukkige burendag!