Ontdek en geniet mee van het Edegemse groen

Ontdek en geniet mee van het groen in Edegem

Hof Ter Linden en Fort 5 vormen het groene hart van Edegem. We hebben de voorbije jaren hard gewerkt om het kasteeldomein te beschermen en toegankelijk te maken.

Naast Hof ter Linden zijn er echter nog heel wat andere natuurschatten en open ruimtes in onze gemeente die wij willen behouden en beschermen. In sommige van die gebieden dreigen nieuwe verkavelingen. Mussenburg bijvoorbeeld (de weilanden rond 't Meihof), de voormalige terreinen van FC Belgica of het landbouwgebied aan de Heihoefseweg.

In Edegem is er meer dan genoeg verkaveld. We willen een halt toeroepen aan het verder aantasten van het groene karakter van onze gemeente. Wat vandaag groen, open ruimte of landbouw is, willen we zo houden.

Ga op natuurschattenjacht

Ontdek zelf enkele van de mooiste plekjes in onze gemeente en ga op natuurschattenjacht. We hebben vier schatten verstopt. De locaties vind je op het onderstaande kaartje of via deze coördinaten.

Coördinaten en beschrijving van de schatten:

Natuurschat Geolocatie Omschrijving
Oerwoud in Edegem N 51° 09.261 E 004° 26.516 Aan de rand van dit kleine oerwoud in Edegem lig de schat verstopt tussen de varens, bewaakt door een boskabouter
Edegemse beek N 51° 08.872 E 004° 26.533 De grens tussen Edegem en Kontich wordt grotendeels gevormd door de Edegemse beek. De lokale besturen van Edegem en Kontich hebben samen met Natuurpunt natuurgebied langs deze beek aangekocht. Een mooie groene buffer tussen beide gemeenten. Zo vlakbij Buizegem moeten we de cache natuurlijk verstoppen in een buis...
Mussenburg N 51° 09.535 E 004° 27.062 In het groene hart van Edegem ligt in de schaduw van de Basiliek kasteel Mussenburg met prachtige weiden en 't Meihof. Op de rand van Mussenburg vind je een stevige klimboom, perfect voor kinderen om in te ravotten!
Bostulpenpad N 51° 09.860 E 004° 25.806 Een nieuwe trage weg tussen Fort 5, Hof ter Linden en de Prins Boudewijnlaan. Extra tip: Zoekt het in een boomstronk, vlakbij het bruggetje in de bosjes...