05 Juni 2022

12.00u -
16.00u

Natuurlijk, een feestje!

Huis Hellemans, Edegem ,

Groen Edegem is jarig

Al 40 jaar timmeren onze leden en sympathisanten aan het groene verhaal en geven we Edegem meer warmte en kleur. En dat vieren we graag samen met jou. Maak samen met ons van Edegem opnieuw een zonnige gemeente!

Op zondag 5 juni is het Wereldmilieudag. Op 5 juni is het Wereldmilieudag. Een prachtige gelegenheid om al het groen en de natuur in onze gemeente te vieren. Er is een veggie brunch, GRATIS taart, boeiende lezingen, kinderanimatie en uiteraard kunst. Kom die dag proeven van onze passie voor Edegem. En dat mag je letterlijk nemen: smul van een heerlijk vegetarisch buffet. Of probeer onze Groen signature cocktail.

40 jaar Groen Edegem willen we met veel trots en vreugde vieren samen met zoveel mogelijk Edegemnaars. Waarna we met evenveel passie een groen en warm verhaal blijven schrijven voor deze geweldige gemeente.

Tot dan!

 

Programma

Groen buffet
12-14 uur
Ontdek hoe lekker vegetarisch kan zijn. Kom smullen van ons vegetarisch buffet gemaakt door Mama Lola. 15 euro pp (-12 jaar aan 8 euro pp)
Schrijf je hier in >

Groene bar
12-18 uur
Proef lokaal lekkers aan de Groen-bar.
TIP - Probeer zeker de Groen signature cocktail/mocktail

Taart
16 uur, GRATIS
Een verjaardag? Dat is taart! Groen Edegem trakteert je op een gratis stukje vegan taart van Tart'apart.

Wandeling
14 uur, GRATIS
Natuurhistorische wandeling (90”) met natuurgidsen Luce Stappaerts en Wim Stappers. Vertrek aan Huis Hellemans.
Schrijf je hier in >

Kunsttentoonstelling
12u-18 uur, GRATIS
Ontdek in Huis Hellemans, voormalig tentoonstellingshuis, de natuurlijke kunstwerken van UR. Al 67 jaar observeert hij de wereld en gaat hij aan de slag met gebruikte voorwerpen en geeft hen een nieuwe betekenis.

Lezingen
14-17 uur, GRATIS
* 14 uur: ‘Wat eten we morgen en wie zal ervoor zorgen?’ door Chris Steenwegen, Vlaams parlementslid en deelstaatsenator 
* 15 uur: ‘Groene politiek vandaag en morgen’ door Elisabeth Meuleman, Vlaams parlementslid
* 16 uur: ‘Eigen lokale hernieuwbare elektriciteit en warmte? Het kan!’ door Sophie Loots van Energiecoöperatie ZuidtrAnt

Kinderen koning
14-16 uur, GRATIS
* Doorlopend: We maken een levensgroot natuurlijk kunstwerk samen met kunstenaar UR
* 14 uur: Goochelshow Gekke Jorre (45”)

 

In gesprek

Onze voorzitter en gemeenteraadsleden Erwin, Gitte, Goedele, Jeroen, Sien en Vera gingen in gesprek met oud-raadsleden. Ze blikken terug op 40 jaar Groen, hebben het over hoe geweldig Edegem wel is en waarom ze zich engageren om deze gemeente te doen bloeien en groeien.

Lees de gesprekken hier >