N-VA zet plannen door voor autoparking op erf boerderij Hof ter Linden

23 September 2020

N-VA zet plannen door voor autoparking op erf boerderij Hof ter Linden

Maar liefst 31 bezwaarschriften werden ingediend tegen een parking langs de Kasteelweg op het erf van de boerderij in Hof ter Linden. Met een handig truukje, de zogenaamde 'administratieve lus', worden al deze bezwaren in de vuilbak gekieperd en start de procedure weer van vooraf aan.

Dat betekent dat wie bezwaar heeft, opnieuw een bezwaarschrift moet indienen. Gezien er niets gewijzigd is aan de aanvraag, is het voor Groen onbegrijpelijk dat het N-VA bestuur de moeite doet om deze parking er absoluut door te krijgen. 

Onze argumenten nog eens kort op een rijtje: het is géén goed idee om autoverkeer door de dreven te sturen. Het is géén goed idee om autoverkeer de wijk in te sturen via de Patronaatstraat en zo ook een belangrijke wandel- en fietsverbinding onveilig te maken. Het is géén goed idee om het erf van de boerderij te verharden. 

Het is ook helemaal géén goed idee om deze autoparking aan te leggen in afwachting van de realisatie van de parking zoals voorzien in het Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Er is immers nog geen zicht op de timing hiervan.

Daarom roepen we opnieuw massaal op om bezwaar aan te tekenen tegen de aanleg van een autoparking in het hart van domein Hof ter Linden.

Download een voorbeeld van bezwaarschrift hier: www.groenedegem.net/bezwaarschrift 
Indienen kan tot 16 oktober.