Amendement behoud ondersteunende diensten

Wanneer u straks de radio aanzet op deze maandagavond en hoort dat er volgende week sneeuw verwacht wordt… wel dan kunnen we als Edegemnaar rekenen op de hulp van onze ondersteunende diensten!

Want er zal een ploeg klaarstaan. Een ploeg van gemotiveerde werknemers die graag permanent wil klaarstaan om om 4u ’s nachts uw straat sneeuwvrij te komen maken. Zodat u ’s anderendaags zorgeloos door de Edegemse wijken naar uw werk of met de kinderen of kleinkinderen naar school zal kunnen rijden.

De werknemers die onze straten aanpakken en onze groenarbeiders springen op zo’n moment ook bij. Zij zullen er voor zorgen dat alle andere kritische plaatsen ook onmiddellijk aangepakt worden!

Als u dus straks op uw radio dit weerbericht opvangt, hoeft u niet te panikeren. Er is een ploeg in Edegem van zéér enthousiaste werknemers die zullen instaan voor uw veiligheid!

Ik begrijp daarom de keuze van dit bestuur niet! De keuze bij de beslissing om samen te werken met externe partners en daarbij een kwalitatieve dienstverlening te garanderen onder een lagere werkingskost.

Met deze besparing snijden jullie gewoon een grote hap uit het personeelsbestand en structureel beleid. Een koude en kille besparing.

Onderhandelingen uit het verleden leren dat de arbeids- en loonvoorwaarden voor deze mensen aanzienlijk minder zijn in de privé.

Hoe kan u geloven dat wanneer u samenwerkt met een externe poetsdienst dit beter, efficiënter en goedkoper zal zijn?

Hoe kan u geloven dat  u bij onverwachte ijzel of sneeuw kunt rekenen op betaalbare en snelle strooidiensten?

Dat wanneer er melding komt van een voetpad, of asfaltprobleem u dit herstel onmiddellijk kan garanderen?

Wij horen meer snoeien, meer onderhoud, .. maar meer voor minder. Dit is lachen in het gezicht van uw werknemers en de Edegemenaar! Maar een kleine, polyvalente ploeg mag u uit het slop helpen. Dit noemen wij alvast geen modern personeelsbeleid.

Wel we gaan even verder in de tijd… Wanneer u na deze harde acties van NVA en dit sociaal bloedbad uw radio opzet… en u hoort in de winter van 2021 dat er sneeuw op komst is… wel lig dan maar wakker! Want welke ploeg zal er zo efficiënt kunnen optreden zoals dat nu het geval is?      Zal Edegem prioriteit krijgen op andere grote steden op kritische momenten?

Wel beste inwoner van Edegem… sta dan op om 4u… ga alvast het sneeuw voor uw deur ruimen. En krijgt u het bij het wegscheppen van sneeuw soms koud? Denk dan nog even terug aan déze kille besparingsmaatregel….

Wij roepen op om met uw werknemers in overleg te gaan! Samenwerken met werknemers, inzetten van hun talenten , appreciatie, focus op welzijn en motivatie biedt voor de gemeente meer zekerheid dan deze kille beslissing.

Geef onze ondersteunende diensten niet zomaar op! Daarom dit amendement om onze ondersteunende diensten te behouden.